Wat krijg ik als ik boek bij Jazz aan Zee?

Les van top Jazz muzikanten uit Nederland en vol pension verblijf en goede verzorging in het sfeervolle en gastvrije Sier aan Zee. Op dinsdagavond concert door Francien van Tuinen(z) en Ineke Heijliger(z), Vincent Koning (g), Karel Boehlee(p), Simon Rigter (ts), Frans van Geest(b), Marcel Serierse(d)

Wordt er een thema gevolgd?

Ja, het thema is de muziek van Charlie Parker.

Hoe wordt Jazz aan Zee beoordeeld door de deelnemers?

Uit de evaluatie 2019 ingevuld door 32 van de 33 deelnemers.

(De net promoter score is ontworpen door (en een geregistreerde methode van) Fred Reichheld, Bain & Company en Satmetrix Systems. De score kan variëren tussen de -100 en de +100. Een NPS die boven de nul uitkomt wordt als goed gezien, een score boven de 50 als excellent.)

Mag iedereen inschrijven?

Ja, houd er wel rekening mee dat de definitieve inschrijving plaatsvindt nadat je een opname van een eigen improvisatie hebt opgestuurd, deze wordt beoordeeld door de docenten. Hierop krijg je altijd positieve feedback, toelating of tips.

Welke muzikale bezetting is aanwezig op Jazz aan Zee?

Als basis houden wij ruimte voor 5 ritmesecties in (p,b,d). Deze proberen wij eerst gevuld te krijgen. Als de ritmesecties zijn gevuld is er nog plaats voor 15 ‘stemmen’ (deelnemers).

Is er muziek vooraf beschikbaar?

Ja, rond juli krijgen deelnemers via Dropbox toegang tot het repertoire dat gespeeld gaat worden.

Hoe ziet het programma er uit?

Het programma wordt jaarlijks opnieuw gemaakt en aangepast aan de lessen die we uit de vorige aflevering trekken. De deelnemers die zich hebben ingeschreven spelen ook een belangrijker rol. Op hen wordt het detailprogramma geschreven. Het globale programma zag er in 2019 als volgt uit:

Hieronder een voorbeeld uit het gedetailleerde programma van 2019:

Welk niveau hebben deelnemers aan Jazz Aan Zee?

Jazz aan Zee is bedoeld voor amateur/semi professioneel. Wij weten dat bijna alle amateur/semi professionele Jazz muzikanten graag hun spel verbeteren. Het zijn mensen die goed spelen en regelmatig studeren, optreden en graag verbeteren.

Laten we het zo zeggen: sommige muzikanten zijn theoretisch redelijk geschoold, maar nog veel kansen hun spel te verbeteren. Andere muzikanten spelen al aantrekkelijk met beperkte theoretische kennis en met de juiste theoretische ondersteuning kansen om te groeien. Jazz aan Zee is voor beide groepen geknipt. Als je in geen van beiden jezelf herkent en toch geïnteresseerd bent, laat dan wat van je horen. Je kan een stuk voorspelen/ zingen en naar info@jazzaanzee.com opsturen. De docenten beluisteren je spel aandachtig en vertellen je of Jazz aan Zee geschikt is voor jou. Niet bang zijn om te doen, zij zijn er voor jou. Je krijgt sowieso een antwoord terug waar je iets mee kunt. Probeer het, je krijgt er geen spijt van.

Zijn er instrumenten/apparatuur aanwezig?

Wij gaan er van uit dat jullie zelf je instrumentarium meenemen, 1 drumkit is aanwezig, wel zelf je bekkens meenemen.

Wat kunnen zangers verwachten op Jazz aan Zee?

Het is belangrijk dat zangers een beetje kennis hebben van het American Jazz repertoire. Het thema dit jaar is de muziek van Charlie Parker.

De docenten zijn in staat de zanger te doceren over: frasering, timing, dictie, toonhoogte bepaling, scatchorus/improvisatie en het maken van een vocalise. Het niveau van de inschrijvingen is echt goed te noemen en zangers krijgen de begeleiding die zij nodig hebben. Niet alleen om lekker te kunnen zingen, maar vooral ook om te leren!

Hoe kan ik mijn contrabas en drumkit meenemen naar Sier aan Zie (Ameland)?

Wij gaan er van uit dat jullie zelf je instrumentarium meenemen. Als je met de auto naar Sier aan Zee komt is dat geen probleem lijkt mij. Ga uit van de afvaart naar Ameland op 11:30 op dinsdag. 2 november.

Wat is in de prijs inbegrepen?

Lessen door de beste Jazz docenten van Nederland. Vol pension, eigen kamer met toilet en douche en zoveel plezier als je zelf kunt maken.

Kan ik ook 1 dag boeken?

Nee. .

Wat zijn de betalings/annuleringsvoorwaarden?

Betalingsvoorwaarden

Kan ik ook online betalen/afrekenen?

Nee, dit is niet mogelijk.

Mag je je ook inschrijven voor Jazz aan Zee als je vooral wilt luisteren tijdens dit bijzondere evenement?

Ja, dat kan, leuk zelfs, de kosten zijn het zelfde en het aantal luistervinken is beperkt tot 3. Je kan dan bij de lessen komen kijken/luisteren en ook bij het docentenconcert en het slotconcert aanwezig zijn, je deelt de accommodatie samen met studenten en docenten en je krijgt dezelfde gastvrije verzorging in Sier aan Zee.

Hoe is de accommodatie?

Jazz aan Zee wordt gehouden in het hotel Sier aan Zee achter de duinen in Hollum/Ameland

Eigen kamer en douche

Beddengoed is aanwezig

Handdoeken zelf meenemen

Dieetwensen of allergieën? Hier houden we natuurlijk rekening mee. Geef dit even aan bij je inschrijving.

Op welke manier kan ik mijn leervragen kwijt?

Vooraf: aan de organisatoren (info@jazzaanzee.com), zij staan voor jou in contact met de docenten

Je kunt vooraf je favoriete stukken inbrengen, doe dat!

Docenten houden waar mogelijk rekening met individuele vragen tijdens de lessen.

 

Hoe is het vervoer geregeld?

Omdat het is gebleken dat jullie zelf het beste je vervoer zelf kunnen regelen gaan wij er van uit dat je zelf je eigen instrumentarium meeneemt. In de Signalgroep van Jazz aan Zee vinden jullie elkaar om afspraken te maken. Dat werkt! Vertrek van het veer naar Ameland uit Holwerd is om 11:30. Blaasinstrumenten en microfoons kunnen los de boot op genomen worden. Grotere instrumenten (keyboard, drums, bas) en versterkers, moeten in een auto vervoerd worden.

Wat moet ik meenemen?

Drummers: drumstel (liefst kleine kit)

Pianisten: keyboard en versterker

Bassisten: bas

Gitaristen: gitaar en versterker

Blazers: blaasinstrument

Zangeressen: microfoon en versterker

Neem een lessenaar mee als je die nodig hebt.

Welke boot nemen we?

We nemen 2 november de boot van 11:30 naar Ameland. 6 november nemen we de boot van 13:00 uur naar Holwerd.

Moet ik mijn auto meenemen?

Je hoeft niet je auto mee op Ameland te nemen. Het is je eigen afweging om wel of niet met de auto te gaan. Je kunt vanaf de bootterminal met de bus naar Sier aan Zee. Het vervoer naar het docentenconcert regel jezelf. Je kan lopen, op de fiets of meerijden met iemand. Het is je eigen afweging om wel of niet met de auto te gaan. Mogelijk kan je in de facebookgroep Jazz aan Zee vervoer regelen?

Wat is het niveau van Jazz Aan Zee?

De beste Jazz aan Zee afleveringen waren bezet met deelnemers die zich bevinden op ongeveer goed amateur/semi professioneel niveau. Daarom hebben we besloten om die succesformule vast te houden. De definitieve inschrijving vindt plaats nadat je een opname van een eigen improvisatie hebt opgestuurd deze wordt beoordeeld door de docenten. Hierop krijg je altijd feedback, toelating of tips.

Sommige muzikanten zijn theoretisch redelijk geschoold, maar nog veel kansen hun spel te verbeteren. Andere muzikanten spelen al aantrekkelijk met beperkte theoretische kennis . En anderen met de juiste theoretische ondersteuning hebben kansen om te groeien. Jazz aan Zee is voor beide groepen geknipt. Misschien herken je jezelf niet in deze beschrijving. Maar ben je geïnteresseerd ? Laat dan wat van je horen. Je kan een stuk voorspelen/ zingen en naar info@jazzaanzee.com opsturen. De docenten beluisteren je spel aandachtig. Je krijgt een reactie of Jazz aan Zee geschikt is voor jou. Niet bang zijn om te doen, zij zijn er voor jou. Je krijgt sowieso een antwoord terug waar je iets mee kunt. Probeer het, je krijgt er geen spijt van. Jazz spelen boven je niveau, je kan het.

Ik wil wat meer weten/zien/horen, zitten jullie ook op social media?

Jazz aan Zee wordt georganiseerd door vrijwilligers. Zij proberen potentiële deelnemers zo goed mogelijk te informeren over de mogelijkheden van Jazz aan Zee. Daar gebruiken we facebook en mail voor en een groep op Signal. (in de appstore)

https://www.facebook.com/jazzaanzee/

Voor deelnemers is een facebook groep beschikbaar.

Kan ik met mijn ensemble inschrijven?

Wij hebben vragen gekregen of bestaande ensembles kunnen inschrijven. Graag zelfs. Vanuit didactische overweging en vanwege ingesleten muzikale weggetjes zullen echter alle deelnemers rouleren op dinsdag en donderdag over de ensembles. Wij zijn er van overtuigd dat je daar veel door leert. Als jouw ensemble als geheel op het deelnemersconcert van vrijdagavond wil spelen is dat ok.

Zijn er instrumenten/apparatuur aanwezig?

Wij gaan er van uit dat je zelf je instrumentarium meenemen.

Er is één gestemde piano in Sier aan Zee.

Wat kunnen zangers verwachten op Jazz aan Zee?

Het is belangrijk dat zangers een beetje kennis hebben van het American Jazz repertoire. Het is fijn als er een nummer of tien tot het repertoire behoren.

Frasering, timing, dictie, toonhoogte bepaling, scatchorus/improvisatie en het maken van een vocalise. Ook jezelf begeleiden op de piano behoort tot de mogelijkheden. Ook krijg je tips in het maken van arrangementjes. Voor het eigen repertoire eventueel tips over intro’s en uittro’s. De meegebrachte partijen worden voorzien van goede/mooie akkoorden. Het niveau van de inschrijvingen tot nu is echt goed te noemen en de zangers krijgen de begeleiding die zij nodig hebben van Francien van Tuinen en Ineke Heiliger. Niet alleen om lekker te kunnen zingen, maar vooral ook om te leren!

Hoe kan ik mijn contrabas en drumkit meenemen naar Sier aan Zie (Ameland)?

Wij gaan er van uit dat jullie zelf je instrumentarium meenemen. Als je met de auto naar Sier aan Zee komt is dat geen probleem lijkt mij. De afvaart vanaf Holwerd is dinsdag 11:30.

 

Wat is in de prijs inbegrepen?

Lessen door een paar van de beste docenten van Nederland. Vol pension, eigen kamer met toilet en douche en zoveel plezier als je zelf kunt maken.

Kan ik ook 1 dag boeken?

Nee..

Kan ik ook online betalen/afrekenen?

Nee..

Mag je je ook inschrijven voor Jazz aan Zee als je vooral wilt luisteren tijdens dit bijzondere evenement?

Ja, dat kan, heel leuk zelfs. De kosten zijn het zelfde en het aantal luistervinken is beperkt tot 3. Je kan dan bij de lessen komen kijken/luisteren. Ook mag je bij het docentenconcert en het slotconcert aanwezig zijn. Je deelt de accommodatie samen met studenten en docenten. Je krijgt dezelfde gastvrije verzorging in Sier aan Zee als de deelnemers.

Wat is Jazz aan Zee?

Een ‘not for profit’ organisatie die 2 doelen nastreeft:

Goede Jazz amateurmuzikanten 3 dagen in contact brengen met top professionele docenten/muzikanten

Voor een goede prijs voor deelnemende amateurs en goede gage voor docenten/muzikanten.

Jazz aan Zee wordt sinds 2004 georganiseerd door Joost Reedijk in samenwerking met vrijwilligers. In 2004 heette het Jazz Boost en werd voor de eerste keer georganiseerd in Chateau de Blier  in Belgie. Het idee is ontstaan door samenwerking met Peter Nieuwerf en Ineke Heijliger.

Wie is Jazz aan Zee?

Jazz aan Zee wordt georganiseerd door Joost Reedijk. Je kan hem bereiken via info@jazzaanzee.com. Joost Reedijk is vanaf het begin in 2004 de drijvende kracht achter eerdere versies van Jazz aan Zee (heette toen nog ‘Jazz Boost’) met de docenten: Peter Nieuwerf, Ineke Heijliger, Simon Rigter, Ruud Ouwehand, Eric Ineke, Jasper Lekkerkerk, Wolfert Brederode, Francien van Tuinen, Joost Patocka, Martijn van Iterson, Jasper Blom,Jeroen Vierdag en Frans van Geest, Marc Schenk en Henk Meutgeert. Zij zijn er allemaal op gericht je jazz te laten spelen boven je niveau.